Kémiai tisztaság

A PP-R kémiailag és mechanikailag semleges anyag, amitől a rendszereink még jobban teljesítenek és tovább tartanak mint más alapanyagokkal. A polipropilént eredetileg magas tisztaságú víz és sav-hulladék rendszerekre használták a kémiai semlegessége miatt.
Egyszerűen fogalmazva, magas minősítésű rendszerekhez használják mert nem lép kémia reakcióba más anyagokkal. Az aquatherm GmbH pontosan ezt az előnyt kihasználva és megtartva elhozta a mindennapos felhasználásra is, mint például ivóvíz, fűtés és hűtés.

Az aquatherm PP-R nem lép reakcióba a vízzel vagy a legtöbb vegyi anyaggal a vízben. Ennek köszönhetően megelőzzük a korróziót, hámlást és az eróziót, ami a 3 fő oka a csőmeghibásodásoknak. Ellentétben a réz vagy más műanyagoknak, a PP-R-ből semmilyen vegyi anyag sem szivárog ki a vízbe, ezáltal is megóvva az egészségünket és biztonságos rendszert biztosít a végfelhasználóknak.

labor

Ahogyan a csöveink, úgy az összes szereléshez szükséges idomunk is teljes mértékben kémiailag semlegesek.  Ahelyett, hogy ragasztót, forrasztást vagy tömítéseket használnánk, az aquatherm polifúziós technológiát használ csövei megmunkálásához.  Ennek segítségével a cső és idom megolvasztásával, egyetlen folytonos PP-R darabot kapunk, további kémia anyagok felhasználása nélkül, egy tökéletesen légmentes kötés jön létre.
Feltételezve, hogy az egész rendszerünk aquatherm PP-R -ből van kiépítve, semmi sem lép reakcióba a közeggel amit a cső szállít.